Hergebruik - goed voor het milieu

Door spullen te hergebruiken wordt het milieu gespaard en ook de portemonnee. Elektronica die nog gemakkelijk langer mee kan wordt op deze manier niet weggegegooid, maar krijgt een kans voor nog een ronde. De levensduur van de producten wordt hiermee tevens verlengd.

Door hergebruik komen er ook veel minder schadelijke stoffen in het milieu. Denk hierbij aan zware metalen en giftige stoffen. Ook wordt er minder afval verbrand. En ook al zijn de moderne afvalverbrandingsinstallaties een stuk schoner dan vroeger, ze veroorzaken nog steeds enige luchtvervuiling. Bij het verbranden van elektronica komen er zeer giftige stoffen vrij.

Wanneer elektronica hergebruikt wordt zijn er veel minder grondstoffen nodig voor nieuwe producten. Het winnen van ruwe grondstoffen is vaak een erg tijdrovend en energieverslindend proces, waarbij er in vele gevallen ook nog schadelijke stoffen vrijkomen.

Lang niet alles wat mensen wegdoen is niet meer te gebruiken. Het meeste is zelfs uitermate geschikt voor hergebruik, hetzij in z’n geheel, hetzij in onderdelen.

Door uw afgedankte spullen te doneren kunt u eenvoudig en kosteloos meewerken aan een schoner milieu.